8 sfaturi pentru economisirea de bani cheltuiti pe hobby-uri

Ah, pofta fotografiei. În urmă cu aproximativ cinci ani, am cheltuit câteva mii de dolari pentru echipamentele de fotografiat. Înainte de a începe cu CreditSmart.ro, am avut în vedere serios să încerc să devin fotograf profesionist.  Am crezut că aruncând bani, îmi pot îmbunătăți rezultatele.

Anul acesta, am descoperit bucuria alergării. La suprafață, este un sport pe care îl poți practica fără niciun echipament – poți pur și simplu să alergi într-o pereche de adidași. Ca în orice altceva, am descoperit că există o mulțime de lucruri de cumpărat: încălțăminte de alergare, șosete speciale, sticle de apă, jurnale și monitoare de ritm cardiac de înaltă tehnologie

Ce cheltuieli merită și care nu?

Atunci când începi să urmezi orice sport sau hobby, poate fi dificil să decizi unde să-ți cheltui banii. Tentația inițială este să cumperi cel mai bun echipament acum. Dar am aflat din experiență că cel mai bun echipament nu are valoare dacă nu sunt suficient de priceput să il folosesc. Înainte de a cheltui bani pentru un hobby, ia în considerare următoarele:

Cunoaște-ți obiectivele. Care este scopul tău? Ce fel de fotografii doriți să faceți? Sau, dacă doriți să achiziționați o bicicletă, care este obiectivul dvs.? Doriți să faceți naveta de cinci Km înainte și înapoi pentru a lucra? Vrei să te antrenezi pentru a parcurge 100 Km? Căutați doar ceva cu care să faceți furori cu copiii? Fii realist. Fii sincer. Folosiți răspunsurile dvs. pentru a vă ajuta să vă ghidați decizia.

Educă-te. Când am început, nu mi-a plăcut calitatea fotografiilor mele, așa că am făcut ceea ce fac mulți oameni: am aruncat bani la problemă. Am cumpărat filtre și lentile scumpe. Am cumpărat Photoshop. Nimic din aceste lucruri nu a ajutat. Imaginile mele păreau încă jalnice. Ceea ce a ajutat a fost cheltuirea a 150 de dolari pentru un curs comunitar de fotografie la colegiu. Un fotograf amator va obține un randament mult mai bun pentru banii cheltuiti, luând un curs de fotografie (sau trei) decât achiziționând un obiectiv nou.

Practică, practică, practică. Prea adesea oamenii cred că echipamentele le vor mări abilitățile la ceva – golf, fotografie, orice – atunci când de fapt este practica care îi va ajuta să se îmbunătățească. Nu are sens să cumperi o crosa de golf scumpa dacă nu poți lovi mingea direct. După ce ați lovit câteva mii de bile (sau ați scos câteva mii de fotografii), atunci puteți începe să vă gândiți la modul în care echipamentele noi ar putea îmbunătăți în continuare punctele tale forte.

Nu luați sfaturi de la un vânzător. Da, știe multe despre subiect, dar, în general, obiectivul ei principal este să vândă lucruri. Ea vrea să cumperi mai mult. În schimb, găsiți un prieten care vă poate oferi sfaturi cu privire la echipamentul pe care îl căutați. Utilizați Google. Dacă aveți nevoie de sfaturi, primiți-l de la cineva care nu are un interes în achiziția dvs. După ce ați făcut cercetarea, atunci cereți ajutorul unui vânzător.

Luați în considerare echipamentul folosit. Verificați OLX sau Okazii. Găsiți un dealer de echipament folosit în orașul dvs. Adesea puteți găsi articole de înaltă calitate la prețuri ieftine, dacă aveți răbdare și știți ce căutați. Un prieten de-al meu a economisit recent un procent de 33% din un monitor fantezist al ritmului cardiac, pur și simplu pentru că avea răbdare și voia să cumpere folosit.

Inchiriaza! Pentru multe sporturi și hobby-uri, închirierea este o modalitate excelentă de a obține un gust al high-end-ului. Cât de des te scufundă? Schi? În loc să cumpărați echipamente care vor fi în mare parte neutilizate, luați în considerare închirierea atunci când aveți nevoie. Acest lucru nu numai că vă va economisi spațiu, dar poate fi de fapt mai puțin costisitor pe termen lung. Închirierea este, de asemenea, o modalitate bună de a încerca înainte de a cumpăra.

Atenție la un hobby sau sport care este condus de achiziționarea mai multor lucruri. Unele hobby-uri sunt pur și simplu locuri de vânzare deghizate. Am mai scris despre propria mea obsesie pentru jocul de cărți Magic: The Gathering, un joc special conceput pentru a face fraierii să cheltuiască mai mulți bani. Alex a fost odată pasionat de scrapbooking. Îi plăcea, dar și-a dat seama că scopul lui era mai mult să cumpere lucruri noi decât să creeze amintiri. Ca mulți scrapbookers, rechizitele lui stau acum în dulap, nefolosite.

Echipamentul de lux nu este un panaceu. În majoritatea hobby-urilor și sporturilor, abilitatea este mai importantă. Nu mă înțelegeți greșit – echipamentele bune vă pot face timpul liber mai plăcut. Dar este dificil să știi ce echipament merită cheltuiala până când ai câștigat ceva experiență.

Instructorul meu de fotografie obișnuia să ne spună: „Un fotograf profesionist poate produce fotografii uimitoare utilizand un aparat de fotografiat de unică folosință. Dar o cameră de 5.000 de euro nu va ajuta un începător să facă fotografii mai bune. ”Această idee nu este valida doar cu fotografia – este adevărată cu tricotatul și ciclismul și chiar cu alergarea.

Share this post